• alle tegels
 • columns
 • Unieke smaak

  Blik van Buiten

  Vandaag ontmoet ik Ronnie bij Beeldkracht Rijk van Nijmegen.
  Hanenkam. Zwart metal-shirt. Voorovergebogen over een flinke stapel tekeningen. Hij stelt zich in eerste instantie voor als ‘Ronnie de Almachtige’. “Maar je mag me gewoon Ronnie noemen.” 

  Ronnie monteert filmpjes voor Beeldkracht, maar vandaag is hij bezig met eigen werk. Hij werkt aan een animatie-tekenfilm, met de hand vertelt hij. “Animatieprogramma’s zijn te moeilijk”. Hij laat de tekeningen in snel tempo door zijn handen schieten en toont me de animatie. Ronnie heeft talent, dat kun je wel zien. Iedere tekening is zorgvuldig voorzien van details en motieven. Al houdt hij er wel een unieke smaak op na. “Ik ben een atheïst. Het duistere aspect van het leven vind ik interessant.” En dat is te zien. Zijn animatie bestaat uit een enge schedel met scherpe tanden. Het opent z’n mond en er komt een oog uit. En dit is nog het ‘softe spul’. 

  Ronnie beheert ook een Youtube-kanaal, waarop hij horrormontages plaatst. “Echt niet voor iedereen geschikt. Je denkt nu zeker dat ik een psychopaat ben.” Ik zeg van niet, Ronnie is ondanks zijn extreme voorkomen gewoon heel aardig. Hij heeft vooral een vreemde hobby. “Ik hou wel van dat evil-spul. Maar ik ben wel een grote dierenvriend hoor.” Daarmee stelt hij me gerust. Ronnie heeft ook fans op Youtube en zijn doel is om binnenkort de 2.000 likes te behalen “maar dat moeten er nog veel meer worden.”


  Elke week geeft een schrijver of blogger zijn of haar ‘Blik van Buiten’. Zo ook Nicke Smeets. Zij ging langs bij verschillende locaties van Dichterbij, op zoek naar de verhalen achter Als je het mij vraagt.

  Reacties:

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *