• alle tegels
 • columns
 • Kom kijken!

  Of ik tijd had om een aantal mensen van Dichterbij te bellen om hun wat vragen te stellen over de locatie waar zij werken. Om vervolgens van al die locaties een beschrijving te maken voor op de website. Tuurlijk, leuk, geef hun namen en nummers maar door.

  Nou, dat heb ik geweten. En mijn andere opdrachtgevers ook. Een paar weken lang heb ik alles en iedereen links laten liggen en me volledig ondergedompeld in de wereld die Dichterbij heet.
  Een warm bad was het.

  Want of ik nu Mark, Petra, Marion, Esther, Paul, Hanny, Hans of Karin aan de lijn had, allemaal reageerden ze enthousiast op mijn telefoontje. En wie ik ook sprak – Ger, Ellen, Mariëtte, Arjan, Marieke of Danny – allemaal hadden ze nog veel meer te vertellen als ik na een kwartiertje liet doorschemeren dat ik eigenlijk wel genoeg informatie had voor een korte impressie.

  Ik heb nu tussen de veertig en vijftig Dichterbij-collega’s gesproken en heb daarmee veertig tot vijftig uitnodigingen op zak om een keer langs te komen. ‘Je moet het echt met eigen ogen zien, het is hier gewoon prachtig!’, zei Raimond. ‘Ik zou zeggen, loop een keer binnen’, zei Marleen. ‘Dit is een geweldige plek. Kom je een keer kijken?’, vroeg Arjen.
  Ik ben eigen baas, dus in theorie kan ik doen waar ik zin in heb. En reken maar dat ik het leuk zou vinden om op tournee te gaan langs al die ateliers, zorgboerderijen, werkplaatsen, woongroepen, appartementen, dagverblijven en logeerhuizen. Maar de 24 uren in mijn dag schieten daarvoor tekort.

  Ik zie al helemaal voor me hoe het zou gaan. Eerst koffie drinken, dan een rondleiding, hier een spelletje spelen, mee naar het zwembad, dan met de handen in een bak behangplak voor een pop van papier-maché, nog een kop koffie, even snoezelen, een praatje met een paar bewoners, tekst en uitleg over onderzoek en behandeling, een tochtje op de tandemfiets, de post bezorgen, houthakken, een filmpje maken voor facebook, wat groenten uit eigen tuin plukken voor een pan soep – die natuurlijk ook geproefd moet worden –, een spelletje spelen, een film kijken, een avondwandeling, … En dat waren dan nog maar twee locaties!

  Het gaat me nooit lukken om al die lieve mensen die ik gesproken heb te ontmoeten en rond te kijken op al die bijzondere plekken. Maar bij een paar ga ik langs en daarover mag ik op deze plek vertellen.

  Ik verheug me erop!

   

   

   


   

   

  Blik van Buiten

  Elke week geeft een schrijver of blogger zijn of haar ‘Blik van Buiten’. Zo ook tekstschrijver Jolanda van den Braak. Ze ging langs bij verschillende locaties van Dichterbij, op zoek naar de verhalen achter Als je het mij vraagt.

  Reacties:

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *