• alle tegels
 • columns
 • Linsay

  Blik van Buiten

  Vandaag ontmoet ik Linsay. Een blonde vrouw met een paardenstaart, gefocust op haar smartphone. Linsay werkt bij Beeldkracht Nijmegen en haar specialiteit is tekst. Samen met een collega of begeleider zoeken ze teksten uit voor op de Facebook-pagina van Dichterbij. Linsay leest ze na, corrigeert foutjes en plaatst ze op Facebook. Het duurt even voordat Linsay op haar gemak is, want in eerste instantie antwoordt ze vooral kortaf op mijn vragen.

  Wanneer ik Linsay vraag waarom ze hier graag werkt, komt ze los. “We hebben een leuke groep. We kunnen veel van elkaar hebben, en er wordt veel geouwehoerd. Sommige collega’s kletsen veel en we trekken wel naar elkaar toe.” Dat is belangrijk voor Linsay. Je moet gewoon jezelf kunnen zijn, en dat mag bij Beeldkracht. Wanneer ik vraag wat Linsay nog meer graag doet bij Beeldkracht, zegt ze: “Roken doe ik graag.”

  Dorian spoort Linsay aan om mij de flyer te laten zien die ze samen hebben gemaakt. Een A4 formaat flyer, door drieën gevouwen met tekst en afbeeldingen over Beeldkracht Rijk van Nijmegen. “We hebben alles samen gedaan.” Linsay heeft teksten gecontroleerd en ze hebben samen beelden uitgezocht. Hoewel Linsay het zelf niet echt durft te zeggen, zegt Dorian dat Linsay best trots is op de flyer. Dat bevestigt ze zelf met een korte knik.

  Linsay doet niet iedere dag hetzelfde. “Het ligt aan de dag zelf of het leuk is”, vertelt ze. “Ik kan weleens bot overkomen, dat ligt dan aan de situatie thuis.” Dan komt ze op werk en moet haar niet al te veel gevraagd worden. Haar begeleider Dorian zegt wel “Ja, maar Lins, vaak
  help je ons na een tijdje toch weer mee?”. Dat klopt. Alleen moet je Linsay dan niet vertellen wat ze moet doen. “Ik moet niets.” Daar is Linsay heel helder in.
  Daar kunnen we allemaal nog wat van leren.

   


  Elke week geeft een schrijver of blogger zijn of haar ‘Blik van Buiten’. Zo ook Nicke Smeets. Zij ging langs bij verschillende locaties van Dichterbij, op zoek naar de verhalen achter Als je het mij vraagt.

  Reacties:
  • Dolley schreef:

   nou met het veranderen van de aden.ser.s.en nee ik stotter niet, ik klikte te snel op de verzendknop toen de eerste keer niet snel genoeg in beeld verscheen…


  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *